Ovo nitko ne propušta pa nemojte ni vi!!!! Dovoljno je samo reći – karneval u Ptuju! Mogućnost da se prerušite u nekog ili nešto drugo, vrijeme odličnog raspoloženja…pretpostavljamo da ste već stisnuli KUPI!

Aranžman uključuje:

prijevoz turističkim autobusom prema programu, licenciranog turističkog pratitelja, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje. 
 

Program putovanja:  

Polazak autobusa u 9:00 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva. 

Ugodno putovanje do PTUJA - najstarijeg slovenskoga grada, muzeja u malom. Većinu centralnog dijela grada čine zaštićeni spomenici a kada budete šetali njegovim ulicama lako ćete shvatiti zašto se Ptuj naziva i riznicom stoljeća. 

Ovdje je svoje oštrice brusila rimska legija, a novi dom je na ovom mjestu našla slovenska duša. U srednjem vijeku Ptuj je bio značajan trgovački grad, a za vrijeme Habsburgovaca grad lagodnog života... Kažu da ako bilo gdje u centru grada probušite rupu u tlu, mogli biste pasti ravno u njegove podzemne hodnike. 


Želite li provjeriti? Po dolasku šetnja gradom uz razgled: 
MINORITSKI SAMOSTAN - prva potpuno gotička građevina na slovenskom području; FLORIJANOV SPOMENIK – zavjet je građana Ptuja sv. Florijanu neka ih štiti od brojnih požara; 
ORFEJEV SPOMENIK / STUP SRAMA; 
GRADSKI TORANJ - toranj s neobičnim satom; 
CRKVA SV. JURIJA - najljepši i najbogatiji arhitektonski spomenik Ptuja iz 12. stoljeća; 
DOMINIKANSKI SAMOSTAN - s muzejom i grobnicam ptujske gospode; u samostanu je i Povijesni arhiv Ptuja. 


Ptuj ima dvorac i srednjovjekovni stari grad, a najpoznatiji je po svojem jedinstvenom "KURENT FESTIVALU" – najvećem i najpoznatijem kulturnom i etnografskom događaju u Sloveniji s međunarodnom reputacijom. 


Ptuj je domaćin karnevala od 1960. godine. U početku se ova manifestacija održavala samo jedan dan, a danas traje čak jedanaest dana tijekom kojih se održavanju brojne karnevalske, etnografske i glazbene priredbe.  

Uživanje u glavnoj Međunarodnoj pokladnoj povorci, kada će "Kurenti" odjeveni u prepoznatljive kožuh-nošnje ukrašene perjem, rogovima, vrpcama i kravljim zvonima proći ulicama, bučati sa svojim zvonima i drvenim palicama te simbolično otjerati zle duhove i zimu. 


Oko 17:30 sati polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima. 

Nakon kupnje kupona, javiti se pružatelju usluga na e-mail: autoturist-park@inet.hr, radi rezervacije mjesta u autobusu.