Istražite glavni grad Podravine, Muzeju grada Đuđevca gdje se održava izložba PABLA PICASSA te upoznajte prirodni fenomen zvan „ĐURĐEVAČKI PESKI“! Polazak je u 8:00 sati iz Zagreba s južnog parkirališta zgrade Gradskog poglavarstva.

Program izleta:

Polazak autobusa u 8:00 sati iz Zagreba s južnog parkirališta zgrade Gradskog poglavarstva. Ugodno putovanje preko Vrbovca, Bjelovara i Bilogore do KOPRIVNICE.

Po dolasku u glavni grad Podravine slijedi informativna šetnja gradom uz slobodno vrijeme za osvježenje i kavicu. Nastavak putovanja u smjeru Đurđevca. 

U Muzeju grada Đuđevca, jednoj od najbolje očuvanih utvrda 15. stoljeća, koja je imala stratešku ulogu u obrani od Turaka, održava se izložba jednog od najvažnijih i najeminentnijih slikara koji su ikad djelovali: PABLA PICASSA! 


Samim je postavom obuhvaćeno više od 100 radova umjetnika nadrealizma, informela, nadrealizma, pop-arta koji uključuju grafike Pabla Picassa te radove Andyja Warhola, Henryja Moorea, Eduarda Paolozzija i drugih. Osim izložbe vrhunskih umjetničkih ostvarenja posjetitelji imaju prilike i upoznati se s vrlo zanimljivim i interaktivnim Interpretacijskim centrom picokijade koji na živ i dinamičan način prezentira legendu o đurđevačkim picokima. 

Poslije izložbe vrijeme za organizirani ručak u pivnici Stari grad i kraće slobodno vrijeme za šetnju gradom. Nastavak putovanja u smjeru posebnoga botaničkog rezervata i prirodnog fenomena zvanog „ĐURĐEVAČKI PESKI“. Usred plodne Podravine smjestila se „podravska sahara“ s endemskim biljkama Panonske nizine. Razgled ovoga jedinstvenog i neponovljivoga prirodnog fenomena. 


Polazak prema Zagrebu predviđen je u kasnim popodnevnim satima. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.