Hotel je samo za odrasle iznad 18 godina! Ponuda se može iskoristiti isključivo do 31.05.19. (sukladno raspoloživosti)!
Hotel MERIDIJAN**** sa svojih 45 udobnih, klimatiziranih, dvokrevetnih soba, vanjskim bazenom i prekrasnom plažom ispred hotela, idealan je za ugodan obiteljski odmor, kako ljeti, tako i u zimskim mjesecima. Uspješno objedinjuje srdačan doček i efikasnu uslugu.
Hotel MERIDIJAN smješten je u mirnom predjelu grada Paga, a ipak samo par minuta od povijesne jezgre grada. Restorani u gradu nude bogat asortiman gastronomskih specijaliteta, uključujući poznati paški sir i mladu otočnu janjetinu, koji će samo povećati vaš doživljaj ovog veličanstvenog otoka, dobro znanog po zanimljivom mjesečevom krajoliku. Doživljaje upotpunite razgledom stare gradske jezgre, u kojoj ćete naći jedinstven suvenir - ručno šivanu pašku čipku, koja je jedan od simbola grada Paga.
Smješten pokraj stare gradske jezgre grada Paga i samo par metara od prekrasne plaže. Hotel nudi gostima: hotelski parking i podzemnu garažu, 24-satno otvorenu recepciju, sobe za nepušače, restoran, aperitiv bar, mjenjačnicu, bankomat, sobu za sastanke, dizalo, prodaju tiska, najam bicikala, uslugu pranja rublja, uslugu slanja telefaksa i fotokopiranja, sef u svakoj sobi te vanjski bazen. Također nudimo uslugu organizacije jednodnevnih izleta.
Otok Pag
Pašku uvalu obrubljuje 27 km šljunčanih i pješčanih plaža. Pored 4 hotela u gradu suvremeno je opremljen i privatni smještajni kapacitet.
Pag pruža neobične oblike, divlju egzotiku, pitome oaze, planinarske staze i plitke zaljeve čiji bi obilazak trajao i nekoliko dana. Putovanja sjevernom stranom otoka preporučljiva su samo u ljetnim sezonama, a tada odjednom van vreve i u posebnom svijetu kamena i mora, svakomu tko ima imalo pionirsko-istraživačkog u sebi, mogu biti poseban, nezaboravan doživljaj.
Gastronomija
Paški sir
Posebnost Paškog sira je njegova tvrdoća i slanost, te specifičan miris i okus koje mu daju eterična ulja aromatičnog bilja. Paške ovce se uzgajaju na brdskim površinama koje su zbog čestih bura izložene posolici. Upravo ta posolica, kadulja i smilje daju paškom siru, specifičnu i prepoznatljivu aromu.
Mladi sir se može nabaviti tijekom posljednjih zimskih i prvih proljetnih mjeseci. Zbog velike potražnje stari sir se uglavnom dosta teško nabavlja. Mladi sir znatno je mekši i lakši od zrelog sira. Zreli (stari) sir se može naribati i koristiti kao dodatak jelima . Paški sir ne morate čuvati u hladnjaku već dobro nauljenog i umotanog u platno čuvajte na tamnom i suhom mjestu na kojem ima obilnog strujanja zraka.
Paška janjetina
Paška janjetina (janje težine od 7-10 kg) najbolja je u siječnju, veljači i ožujku, za vrijeme trajanja mužnje ovaca. Njena je specifičnost izrazito mekano i vrlo ukusno meso u kojem svaki gurman može uživati. Najbolja je, pripravljena u pećnici s krumpirima, te na gradelama (roštilju).
Baškotini (tvrdo pecivo)
Baškotini su vrsta tvrdog peciva koji se proizvodi samo u gradu Pagu. Mogu se nabaviti isključivo u benediktinskom samostanu sv. Margarite, u Ulici Jose Felicinovića. Baškotin je vrlo ukusan i mirisan, a tradicija njegove izrade je vrlo duga. Pripada lakšim pecivima. Možete ga jesti samog (grickati), ali najbolji je umočen u bijelu, nešto slađu kavu.