[NOVO] Carpe Diem vas poziva - otkrijte čari Milana i Švicarske uz 3 dana i 2 noćenja na turi Bergamo - Monza - Lugano - Como - Milano za samo 175 eura!

Kupon vrijedi isključivo za 27.09 do 29.9.2024. i za jednu osobu.


PROGRAM PUTOVANJA

Carpe Diem 1 (Petak) - 27.9.2024. Bergamo i Monza

Polazak u 02:00 ispred Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Dolazak u Bergamo u jutarnjim satima. Odmah po dolasku idemo prema žičari koja će nas prevesti na gornji grad. Vožnja traje nekoliko minuta, a tijekom vožnje ćemo uživati u prekrasnom pogledu na cijeli grad. Razgled započinjemo u samom središtu gornjeg grada, na Piazza Vecchia koji je stoljećima kroz povijest bio glavno središte grada. Spuštamo se pored katedrale svetog Aleksandra, ujedno i zaštitnika grada, te dolazimo do Porta San Giacomo, ujedno i najvažnije gradske znamenitosti koja još od 16. stoljeća predstavlja glavni ulaz u grad. Odlazimo u centar grada gdje imamo slobodno vrijeme za kavu, aperol ili pizzu. Nastavljamo putovanje prema Monzi. Po dolasku u Monzu započinjemo razgled ispred Villa Reale di Monza, gradske palače iz 18. stoljeća u kojoj se nalazi preko 700 prostorija na 22 000 metara kvadratnih. Nastavljamo obilazak glavnom gradskom ulicom Via Carlo Alberto, sve do bazilike (Duomo di Monza) iz 14. stoljeća. Povratak u bus i polazak prema hotelu. Check in u sobe. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Noćenje.


Carpe Diem 2 (Subota) – 28.9. Fakultativni izlet “Alpska jezera“

Doručak. Fakultativni izlet “Alpska jezera“. Izlet započinjemo u Luganu, poznatom i kao švicarski Monte Carlo. Obilazak započinjemo ispred katedrale Svetog Lovre, najvažnije gradske znamenitosti iz 15. stoljeća. Spuštamo se krivudavim gradskim ulicama prema centru grada, trgu Piazza della Riforma, ujedno i glavnom gradskom središtu. Slobodno vrijeme za šetnju uz jezero Lugano. Polazak prema Comu, gradu koji se nalazi na istoimenom ledenjačkom jezeru. Poznat po svom obliku obrnutog slova Y, jezero Como jedno je od najglamuroznijih destinacija u Lombardiji. Po dolasku u grad krećemo na vožnju brodom po jezeru za vrijeme koje uživamo u prekrasnom krajoliku, pravi Dolce far niente. Slobodno vrijeme za šetnju, popodnevnu kavu ili pak lokalne delicije kao što su Pizzocheri ili Cutizza. Povratak u Monzu. Noćenje.

Izlet "Alpska jezera" se dodatno naplaćuje (38 eura).


Carpe Diem 3 (Nedjelja) - 29.9. Milano

Doručak. Odjava iz hotela. Krećemo prema Milanu, gradu mode i dizajna, šopinga i luksuza, umjetnosti i arhitekture, ali i ogromnog povijesnog značaja za razvoj Italije. Razgled započinjemo na glavnom gradskom trgu Piazza del Duomo, gdje se ujedno nalazi najvažnija i najpoznatija gradska znamenitost- milanska katedrala poznatija kao Duomo di Milano. Izgrađena od bijelog mramora sa svojih 158 metara dužine, milanski Duomo je druga najveća crkva u Italiji (Bazilika sv. Petra je ipak najveća), te druga po veličini gotička crkva u Europi. U samoj blizini katedrale ćemo prošetati kroz galeriju Vittorio Emanuele II, pravi mali raj za šopingoholičare. Nastavljamo razgled u središtu grada: La Scala- jedna od najpoznatijih opernih kuća na svietu, Castello Sforzesco- nekadašnja rezidencija milanskih vojvoda, a danas muzej i galerija. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Preporučamo odlazak u Breru, boemsku četvrt u srcu Milana, koja nudi pregršt lokalnih restorana i kafića. Polazak prema Hrvatskoj u popodnevnim satima. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.