Darojković Promet Vas vodi na dvodnevni izlet u SARAJEVO i na BALKANSKE PIRAMIDE uz 1 noćenje s doručkom i uključenim autobusnim prijevozom! Otkrijte Bosansku piramidu Sunca, uživajte na Baščaršiji...

2 prodanaMožete kupovati i dalje!

Najzanimljivija lokacija ove posjete je Bosanska piramida Sunca. To je najveća i najstarija piramida na svijetu. Kupon vrijedi za 1 osobu i termin 26. - 27.10.2024.


PLAN PUTOVANJA

1.dan: Polazak je u ranim jutarnjim satima. Udobna vožnja turističkim autobusom do Visokog uz usputna zaustavljanja po potrebi grupe. Nalazimo se sa vodičem te prvo stajemo na BELVEDERE. U četverosatnoj turi posjetiti ćete podzemni labirint Ravne, sjevernu stranu arheološke lokacije Bosanske piramide Sunca i arheološko-turistički park Ravne 2. Uvodna prezentacija ispred tunela Ravne kod Muzeja Fondacije i posterima na kojima se pruža najbolji pogled na Bosansku piramidu Sunca. Vodič će vam predstaviti projekat i istraživanje. Nakon uvoda, naša sljedeća lokacija je podzemni labirint Ravne. Neposredno ispod doline piramida u Bosni i Hercegovini, nalazi se prahistorijski podzemni labirint s 1,7 km prolaza. Krenite u vođenu turu kroz labirint Ravne i prođite kroz osvijetljene tunele kako biste otkrili njihove ljekovite moći. Vjeruje se da visoka koncentracija jona čisti vaše tijelo, a vi možete provesti dodatno vrijeme u “sobi za liječenje” unutar tunela i pored megakeramičkog bloka K-2 – posebno energetsko potentno mjesto idealno za meditaciju i liječenje. Najzanimljivija lokacija ove posjete je Bosanska piramida Sunca. To je najveća i najstarija piramida na svijetu. Posjetit ćete sjevernu stranu gdje su sintetički (geopolimerni) betonski blokovi otkriveni pod slojevima tla i vegetacije. Nakon obilaska piramida, nastavak vožnje do Sarajeva, smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večeru u vlastitoj organizaciji i izlazak. Noćenje.


2.dan:  Doručak u hotelu. Sastanak sa lokalnim vodičem koji nas vodi na razgled grada: Baščaršija – Sebilj – poznati trg gdje se nalazi jedna od glavnih gradskih fontana (česama) , Kazandžiluk – poznat po trgovini i proizvodnji bakrenog posuđa. Baščaršijska džamija, izgrađena 1530. godine, stara pravoslavna crkva, Morića Han, Katolička katedrala, Vječna vatra, Latinska ćuprija, koju često zovu i Principovim mostom, pošto je tu Gavrilo Princip izvršio atentat na princa Ferdinanda), Careva džamija. Razgledavanje Sarajevske pivare s ručkom. Slobodno vrijeme  te povratak prema Zagrebu.