Najbolji lijek je prevencija! Ultrazvuk dojke u Poliklinici Aqua Med® u Splitu za samo 40 eura! Obavite ovaj dragocjen pregled brzo i jednostavno!

2 prodanaMožete kupovati i dalje!

Zaboravite na pusto čekanje u redovima, obavite pregled brzo i bez čekanja mjesecima na svoj red! Kupon je iskoristiv do 14.10.2024.

Aqua Med® Poliklinika - Ultrazvuk dojki 

Što je ultrazvuk dojki i kada je indiciran?
Ultrazvuk dojki je dijagnostička metoda, koja koji koristi ultrazvučne valove za pregled unutrašnjosti dojki. Bezbolna je i neinvazivna metoda, koja ne koristi štetno ionizirajuće zračenje, te je potpuno sigurna u trudnoći i dojenju za razliku od mamografije. Najčešće indikacije za ultrazvučni pregled dojki su: abnormalnost na mamografiji koja se treba provjeriti ultrazvukom, gusto žljezdano tkivo dojke koje ometa uočavanje promjena na mamografiji, u mladih žena ispod 40 godina starosti i trudnica koje se ne smiju izlagati redovitoj mamografiji, kao metoda probira visokorizičnih pacijentica za rak dojke, za praćenje benignih promjena u dojci te ukoliko pacijentica napipa kvržicu u dojci, primijeti iscjedak iz bradavice ili ima bolnost dojki. Pregled dojki podrazumijeva i pregled pazušnih limfnih čvorova, čime se može procijeniti eventualno širenje karcinoma dojke u pazuhe.


Kako izgleda pregled, koliko traje i postoji li priprema za pregled?
Pacijentica se skine do pojasa, tijekom pregleda leži na leđima podignutih ruku iza glave. Liječnik nanese gel na bazi vode na obje dojke, nakon čega ultrazvučnom sondom izvodi detaljan pregled. Pregled traje oko 20-30 minuta. Posebna priprema nije potrebna. Pregled se može učiniti u bilo kojoj fazi menstruacijskog ciklusa. Ako pacijentica ima bolne i osjetljive grudi, prijedlog je da se pregled ne radi u prvoj fazi ciklusa.

Pregled radi dr. Danijela Budimir Mršić, dr. med., specijalistica kliničke radiologije.