Očaravajući izlet uz Carpe Diem Putovanja! Posjetite šarmantnu Austriju i Bavarsku [Salzburg - Chiemsee - München - Klagenfurt] uz 3 dana i 2 noćenja za samo 165 eura!

3 prodanaMožete kupovati i dalje!

Bogata povijest, čarobna jezera, Mozart kugle, dvorac Mirabell, shopping... Ovaj bogati izlet osigurava za svakog ponešto! Kupon vrijedi isključivo za 01. - 03.11.2024.


PROGRAM PUTOVANJA

(Petak) 1.11.
Polazak u 03:00 ispred Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Vozimo se kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju. Idilično mjesto Hallstatt na istoimenom jezeru naša je prva destinacija na putovanju. Prekrasna priroda, kristalno jezero i male šarene kućice bili su neki od razloga što ga je UNESCO uvrstio na popis svjetske baštine. Preporučamo odlazak na vožnju brodom po jezeru ili na skywalk vidikovac s kojeg puca prekrasan pogled na cijelo jezero.


Polazak prema Salzburgu u popodnevnim satima. Iskrcavamo se u centru grada te započinjemo razgled ispred katedrale u kojoj je orgulje svirao i sam Mozart čija se rodna kuća nalazi u samoj blizini. Nekad u prošlosti skromni dom ovog virtuoza, a danas jedan od ukupno dva muzeja posvećena zaštitnom licu ovog grada. Preporučamo degustiranje tradicionalnih Mozart kugli s marcipanom i onih manje tradicionalnih s različitim kombinacijama okusa. Razgled završavamo kod najpoznatijeg gradskog dvorca Mirabell. Njegovi zeleni vrtovi ispunjeni impozantnim skulpturama čine idealno je mjesto za popodnevnu šetnju na otvorenom.


Krećemo prema hotelu u popodnevnim satima. Check in u sobe. Slobodna večer za vlastite aktivnosti. Noćenje #1.

(Subota) 2.11.
Krećemo na fakultativni izlet “Mala bavarska tura“. Ulazimo u Njemačku, točnije na jezero Chiemsee, poznato kao i “Bavarsko more“. Po dolasku se ukrcavamo na brod i krećemo u obilazak otoka na jezeru. Pošto dame uvijek imaju prednost, prvo ćemo posjetiti Fraueninsel (ženski otok) na kojem se između ostalog nalazi i najstariji ženski samostan u Njemačkoj. 


Ako voliš šetnju u prirodi na nešto mirnijim lokacijama onda je ovo idealno mjesto za tebe. Vraćamo se na brod i dolazimo na otok Herreninsel na kojemu se nalazi i dvorac “Herrenchiemsee“ poznatiji i kao “mini Versailles“. Nakon kraće pauze za šetnju i razgledavanje vraćamo se na kopno i nastavljamo put prema Münchenu. Po dolasku krećemo u razgled samog centra grada počevši od Marienplatza, glavnog gradskog trga. U samoj blizini se nalazi impresivna nova gradska vijećnica, ali i velik broj dućana u kojima je dobar shopping garantiran. 


Nastavljamo do katedrale Frauenkirche, najviše građevine u centru Münchena, koja tu privilegiju može zahvaliti gradskim vlastima koje su zabranile gradnju građevina u centru viših od 99 metara (koliko je katedrala uostalom i visoka). Pauza za šetnju ili kušanje tradicionalnih bavarskih specijaliteta.
Vraćamo se u naš autobus i krećemo na drugi kraj grada - barokni dvorac Nymphemburg iz 17. stoljeća. Po dolasku slijedi orijentacijska šetnja te slobodno vrijeme za posjet dvorcu ili šetnju prekrasnim vrtovima.
Polazak prema Salzburgu u kasnim popodnevnim satima. Noćenje #2.


(Nedjelja) 3.11.
Check out iz smještaja. Ukrcavamo se u naš bus i krećemo prema jugu Austrije, Klagenfurtu i jezeru Wörthersee. Po dolasku se iskrcavamo u centar Klagenfurta gdje započinjemo razgled s našim vodičem. 


Obići ćemo komplet renesansnih zgrada Landhaushof, zatim najpoznatiji gradski kip Lindwurmbrunnen, a službeni razgled završavamo ispred katedrale koja je prvotno bila protestantska, a danas je katolička. Polazak prema jezeru Wörthersee. Slijedi kratka priča o nastanku jezera te njegovom značaju kroz povijest, nakon čega je predviđeno slobodno vrijeme za šetnju, ručak ili vlastite aktivnosti.
Polazak prema Zagrebu u popodnevnim satima. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.