[14.-17.11.] Ove jeseni otputujte s Darojković Prometom na turu kroz Njemačku i Francusku - 4 dana, 3 noćenja s doručkom, autobusni prijevoz, pratitelj putovanja, izleti...

Kupon vrijedi za 1 osobu i termin 14.-17.11.2024.

U cijenu uključeni i cjelodnevni izlet u Colomar i Riquerwihr te poludnevni izlet u Heidelberg!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN

Polazak autobusom iz Dugog sela uz usputna stajanja u Zagrebu. 

Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku do Ulma, rodnog grada Alberta Einsteina. Najpoznatiji je po gotičkog katedrali (Ulmer Munster) s najvišim tornjem na svijetu visine 161,5 m, slikovitoj četvrti Fischervieterl i kosoj kući Schiefer Haus. 

Nastavak putovanja prema Strasbourgu, gradu na istoku Francuske, na lijevoj obali rijeke Rajne. Po dolasku smještaj u hotel na području Strasbourga. Noćenje.

2. DAN

Doručak. Poludnevni izlet autobusom prema Heidelbergu, Idilično smješten iznad rijeke Neckar, sveučilišni grad Heidelberg se smatra jednom od kolijevki  njemačkog romantizma. Vidjeti ćemo dvorac Heidelberg koji dominira gradom.

 Građen je i više puta pregrađivan od 13.-16. stoljeća stoga je taj golemi terasasti kompleks očaravajuća mješavina utvrde i dvorca s gotičkim, ali renesansnim elementima. Na sjeveru grada na obronku Michelsberga nalazi se Philosophenwegu, staza kojom su mnogi filozofi i sveučilišni profesori šetali i u razgovorima dolazili do velikih otkrića. Heidelberg ne bi bio to što jest bez svog sveučilišta osnovanog 1386.g. i time najstarijeg u Njemačkoj. Slobodno vrijeme u središtu grada. Povratak u Strasbourg. 

Razgled grada: katedrala Notre Dame, Gutenbergov trg, crkva sv. Tome, mostovi na rijeci ILL, slikovita četvrt Petit France. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel gradskim prijevozom. Noćenje.

3. DAN

Doručak. Cjelodnevni izlet u pokrajinu Elzas. Polazak prema Riquewihru, jednom od najljepših sela Francuske. Uske uličice podsjećaju na scenografiju za neki film iz srednjeg vijeka, pa nije čudno da je Riqueewihr omiljena kulisa filmašima.

 Njegove šarene drveno- kamene kuće i kamene ulice daju mu poseban šarm. Alsace je poznate vinska regija , a Riquewihr je jedno od njezinih središta. Grad je okružen vinogradima i poznat je po proizvodnji nekih od najfinijih bijelih vina u Francuskoj, uključujući i Riesling, Gewürztraminer i Pinot Gris. Degustacija vina. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja do  Colmara, smještenog u podnožju planine Vogezi na rijeci Laugh, koja je kanalom povezana s Rajnom. 

Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova, Colmar nazivaju i „mala Venecija“. Slobodno vrijeme možete iskoristit za vožnju brodićem koji se nalaze ispod mosta Pont St. Pierre. Vožnja traje 30 minuta i osoba koja upravlja brodom ujedno i objašnjava zanimljivosti grada. 

Colmar je domaćin nekom  značajnim muzejima, uključujući i Underlinen Museum s impresivnom zbirkom umjetnina, među kojima je i slavno djelo „Isenheim Altarpiece“ Matthiasa Gruenewalda. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN 

Doručak. Odjava iz hotela te vožnja 500 km prema „bavarskom moru“- jezeru Chiemsee, do mjesta Prien. Plovidba brodom do otoka Herreninsel i razgledavanje kraljevskog dvorca Herrenchiemsee , poznatijeg kao bavarski ili mali Versailles.

 Ovaj „muški otok“ kako mu ime doslovce znači na kojem se nalazimo mjesto je gdje je Ludvig II. Ukrasio svoj dvorac motivima sunca, jer je izrađen u čast francuskog „Kralja Sunca“ Luja XIV kojem se divio. To je ujedno i najveći dvorac kojeg je isti izgradio, a ljepota prostorija i namještaja te vrtova će oduševiti svakoga. Nakon slobodnog vremena sljedi vožnja prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje oko ponoći.