Posjetite najslasniji gastro festival u regiji - ČVARAKFEST! Zaputite se u Osijek uz Darojković Promet - uživajte u zimskim delicijama, posjetite sajam, upoznajte povijesne znamenitosti Osijeka...

Ako Vam na spomen čvaraka, čobanca, kotlovine, kulena, slanine i kobasica cure sline, ovo je festival kao stvoren za Vas! Kupon vrijedi za 30.11.2024.

PROGRAM PUTOVANJA

Vožnja autocestom u smjeru Osijeka uz usputna stajanja radi odmora i okrijepe. Očekivani dolazak u ETNO SELO KARANAC je oko 10 sati ujutro gdje se održava najmasniji, najslasniji festival u regiji i to onaj posvećen ”baranjskim tartufima” – ČVARCIMA!


Slobodno vrijeme za obilazak najvećeg sajma domaćih proizvoda koje nudi stotinjak OPG-ovaca iz regije. Na jednom mjestu moći će se probati i nabaviti kulen, slanina, kobasice, šunka, čvarci, mast, vino, rakija, sokovi, sirevi, peciva, kolači, med, mljevena crvena paprika, pletene košare, drveni pribor za kuhinju, suveniri, antikviteti i dr..

Naravno, Baranja je poznata i po odličnoj kuhinji, pa će se moći kušati čobanac, grah iz glinenog ćupa, kotlovinu, pečene kobasice, šarana u rašljama, a sve to moći će se ”zaliti” i vrhunskim vinom. No ne treba zaboravite ni nazdraviti čokanjčićem domaće rakije... 


Nakon toga slijedi odlazak do Osijeka gdje će se u  pratnji lokalnog vodiča razgledati kulturno povijesne znamenitosti grada. Vidjeti će se stara gradska jezgra: VISEĆI PJEŠAČKI MOST – TVRĐA – GRADSKE ZIDINE – TRG SV. TROJSTVA – VODENA VRATA. Proći će se kroz pojas velikih parkova – Sakundala park i Perivoj kralja Tomislava, secesijsku četvrt s monumentalnim zgradama poput Poštanske palače, Katedrale sv. Petra i Pavla i dr.. 

Nakon razgleda slobodno vrijeme za individualne sadržaje.

Povratak kućama predviđen je oko 18 sati i u dogovoru s grupom, s dolaskom u večernjim satima.