[WELLNESS PRODUŽENI VIKEND] Živopisna ruta RIMINI - FERARA - RIMINI - SAN MARINO - BOLOGNA uz Carpe Diem Putovanja! Uživajte u istraživanju Italije uz 3 dana / 2 noćenja u hotelu s bazenom!

Kupon vrijedi isključivo za 16. - 18.11.2024.

PROGRAM PUTOVANJA

(Subota) - 16.11.2024.

Polazak u 03:00 ispred KD Vatroslav Lisinski. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju do Ferare, jednog od prvih renesansnih gradova u Europi. Po dolasku u Feraru krećemo u razgled s našim vodičem. Krećemo od 118 metara duge mramorne katedrale San Giorgio, koja je posebna jer je donji dio fasade građen u romaničkom stilu, a gornji u gotičkom. 


Nastavljamo šetnju prema dvorcu Estense ujedno i najpoznatijoj znamenitosti u gradu. Dvorac ima 4 tornja na svakom kutu, a izgradila ga je obitelj Este-najmoćnija obitelj u srednjem vijeku na tom području. Razgled završavamo ispred Palazzo Diamanti, fascinantne palače izgrađene od 8500 dijamantnih blokova koje u cjelini tvore intrigantan vizualan efekt. Slobodno vrijeme za pizzu, aperol ili jutarnju kavu.


Nastavljamo putovanje prema Riminiju, gradu poznatom po ugodnoj klimi i dugim pješčanim plažama. Razgled započinjemo ispred Castel Sismonda, dvorca iz 15. stoljeća, ujedno i najvažnije gradske znamenitosti. Nastavljamo razgled hrama Malatestiano, te preko 2000 godina star slavoluk cara Augusta. Pauza za ručak i popodnevnu kavu. Nakon kraće pauze krećemo prema smještaju. Slobodna večer za šetnju, uživanje u bazenu ili wellnessu (doplata na recepciji u hotelu). Noćenje.



(Nedjelja) - 17.11.2024.

Krećemo na fakultativni izlet u treću najmanju državu u Europi - San Marino. Prema legendi ju je osnovao klesar Marin s Raba 301. godine na svom putu do Riminija.


 Razgledavamo baziliku svetog Marina, zatim Trg slobode na kojem se nalazi gradska vijećnica Palazzo Publico. Nastavljamo šetnju gradskom jezgrom te popularnim tornjevima s kojih se pruža prekrasan pogled na ostatak Italije. Slobodno vrijeme za kavu, ručak ili shopping u tax free dućanima. Povratak u Rimini u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za kupanje u bazenu, wellness i ostale samostalne aktivnosti. Noćenje.


(Ponedjeljak) - 18.11.2024.

Check out iz smještaja. Krećemo prema Bologni, prijestolnici regije Emilia Romagna. Po dolasku u Bolognu iskrcavamo se u centru grada te krećemo u razgled. Započinjemo s drugim najvišim gradskim tornjem Torre Prendiparte, koji je nekoć služio kao zatvor, a danas kao skupocjeni hotel. Nastavljamo razgled prema kosim tornjevima Torre Garisenda i Torre Asinelli koji je ujedno i najviši toranj u ovoj regiji.


 Razgled završavamo na glavnom gradskom trgu Piazza Maggiore na kojem se nalaze Neptunova fontana i monumentalna bazilika Sv. Petronia koja je građena prvotno od mramora, a zatim od cigle, što se na prvi pogled odmah uočava. Slobodno vrijeme za kavu, pizzu ili bolognese. Polazak prema Zagrebu u popodnevnim satima. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.